Jury

Cynthia Boll

Na haar studie aan de Fotoacademie is Cynthia Boll begonnen met werken bij ANP. Daarna is ze als freelance aan de slag gegaan voor diverse kranten en persbureaus. Haar passie lag vanaf het begin al bij de journalistieke en documentaire fotografie. Ze zit bovenop het nieuws.

Inmiddels reist Cynthia voor haar werk als fotograaf de hele wereld over. Cynthia richt zich op de alledaagse realiteit en legt vast wat er voor haar ogen gebeurt. Ze reist veel naar oorlogs- en probleemgebieden om daar de situatie op beeld vast te leggen. Cynthia heeft de prestigieuze Zilveren Camera (prijs) gewonnen voor haar fotoserie over de te vroeg geboren tweeling Thomas en Carlijn, gemaakt op de dag van de crematie van Carlijn. Ook heeft Cynthia een fotoserie gemaakt voor het gerenomeerde National Geographic. Op dit moment werkt Cynthia Boll aan een docu over de overstromingen op Jakarta.

Als jurylid in ‘Het Perfecte Plaatje’ gaat Cynthia erop letten of de foto een verhaal vertelt en denkt ze bij elke foto: ‘Wil ik hier langer dan 2 seconden naar kijken?’.